Nieuws

5 stappen in een marketing agency

Oakville

Als marketing agency gaan we wat verder in op ‘the marketing love story’.

Wist u dat de customer journey helemaal parallel loopt met het verleidingsverhaal van boy meets girl, boy meets boy, girl meets girl? Daarom kunnen we dit proces ook ‘the marketing love story’ noemen.

5 stappen in een marketing agency

Net als de customer journey, omvat ‘the marketing love story’ dus ook 5 stappen.

1. Branding

Aan branding doen is belangrijk als bedrijf om ervoor te zorgen dat uw bedrijf opvalt en mensen uw bedrijf kennen. In ‘the love story’ is dit niet anders. Er goed uitzien is vaak de eerste stap naar nieuwe liefde, willen opvallen is daarin ook belangrijk. Uzelf branden dus eigenlijk.

2. Prospectie

Een tweede stap in het proces is het bereiken van nieuwe klanten, hen overtuigen dat uw bedrijf de beste optie is voor hun probleem. Bij het zoeken naar nieuwe liefde, is dit de stap waar u mensen waarin u geïnteresseerd bent, ontmoet en leert kennen.

3. Lead management

De nieuwe klant effectief overtuigen van uw bedrijf is belangrijk in dit proces. Het is de stap tussen marketing en sales. Door aan marketing te doen overtuigde u de klant, wat hopelijk leidt tot conversies, sales. Verdere stappen zetten in het kennismakingsproces en daten is de stap die hier parallel mee loopt.

4. Conversie

De stap waar u effectief iets bereikt met de remarketing. Klanten die zaken kopen, die uw website bezoeken enzovoort. De conversie in de ‘love story’ zijn de momenten die u als geliefden doorbrengt, u bent gelukkig met elkaar en u hebt effectief iets bereikt met het daten.

5. After sales van een marketing agency

Natuurlijk stopt de marketing niet na de conversie. After sales zijn even belangrijk in de customer journey. Als klanten na uw aankoop of na aangeboden diensten niet tevreden zijn, zullen ze niet terugkeren. Daarom is het belangrijk om een langdurige relatie aan te gaan met uw klanten en te zorgen dat tevredenheid van de klant het proces goed kan afsluiten. Bij de ‘love story’ is dit ook zo. De beste relaties zijn degene die blijven bestaan en waarin beide partners gelukkig zijn.

Op zoek naar een marketingbureau?

Terug naar overzicht