Selecteer een pagina

Anno 2021 is digitale marketing een onmisbaar onderdeel geworden van elke onderneming, daar zijn we bij Hummingbirds rotsvast van overtuigd. Wij helpen dan ook dolgraag lokale ondernemingen – van kleine kmo’s tot grotere spelers in de regio – groeien op digitaal vlak. Klinkt goed, maar ben je toch nog niet helemaal mee? Dan dompelen we je graag even onder in de basics van digitale marketing.

Wat is digitale marketing precies?

Digitale marketing bestaat uit heel wat verschillende zaken, maar in essentie gaat het over alle vormen van marketing via een digitaal kanaal. Quasi identiek aan online marketing dus, maar eventueel ook voor digitale dragers zoals televisie, telefoons, ledschermen…

Wat mag je daar nu concreet onder verstaan? Eerst en vooral bouwen we bij Hummingbirds websites en webshops, als online verlengstuk van jouw onderneming. Vervolgens kan jij bij ons aankloppen om extra verkeer naar je website te gidsen. Dat doen we bijvoorbeeld via zoekmachineoptimalisatie (SEO) of via Google-advertenties (SEA). Om dat te kunnen doen, hebben we goede teksten nodig. Wij ontfermen ons dus ook graag over de nodige copywriting of content marketing om jouw producten of diensten in de kijker te zetten.

That’s it? Nee hoor, digitale marketing gaat veel ruimer dan alleen je website. Denk bijvoorbeeld aan e-mailmarketing. Het is inmiddels een klassieker in de wereld van digitale marketing, maar nog steeds enorm efficiënt. Of wat gezegd over sociale media, een steeds belangrijker onderdeel van je online aanwezigheid. Ruim drie op de vier Belgen is aanwezig op sociale media – van Facebook tot Instagram of LinkedIn – dan kan jij als ondernemer toch niet achterwege blijven?

Waarom kiezen voor digitale marketing?

Volgens de officiële cijfers van de FOD Economie beschikt zowat 90 procent van de Belgische huishoudens over een internetverbinding. Wie niet online aanwezig is met zijn onderneming, laat dus de kans liggen om 90 procent van de potentiële klanten eenvoudig te bereiken.

Daarnaast is digitale marketing snel, duurzaam en voor iedereen toegankelijk. Stel dat je een spandoek hebt geplaatst langs de snelweg, maar je wil nog iets aanpassen. Dat heb je niet zomaar in een minuutje klaargespeeld en het kost je bovendien handenvol geld. Online is dat helemaal anders, je kan in een mum van tijd correcties aanbrengen of nieuwe berichten lanceren. Bovendien gebruik je geen materialen en is er dus ook helemaal geen afval, vandaar het duurzame karakter.

Ook mooi meegenomen is dat de kostprijs voor een eigen website of webshop niet enorm hoog hoeft te zijn. Digitale marketing is dus laagdrempelig, ook kleine ondernemingen kunnen er zonder twijfel gebruik van maken. Een eigen pagina aanmaken op sociale media is zelfs helemaal gratis, dus waarom zou je nog aarzelen?

Hoe pakt Hummingbirds digitale marketing aan?

Wij noemen onszelf een full service marketingbureau en daarmee bedoelen we dat je voor alle aspecten van digitale marketing bij ons terechtkan. Dat is dan ook de sterkte van ons marketingbureau: door de samenstelling van ons team hebben we voor alle marketinguitdagingen een expert in huis. Heb jij dus nood aan een nieuwe website of webshop? Heb je al een goede site, maar wil je extra verkeer genereren? Hulp nodig met je grafisch ontwerp, copywriting, mailingcampagnes, sociale media of zelfs videoproducties? Hummingbirds to the rescue!

Uiteraard gaan we hierbij steeds strategisch te werk. We zijn uiteindelijk Hummingbirds – kolibries in het Nederlands – en geen kippen zonder kop. We hechten dan ook veel belang aan digitale marketing op maat van de klant. Wij passen onze acties dan ook steeds aan naargelang de doelstellingen van de klant, om zo een optimaal resultaat te boeken.

Nog een belangrijk credo bij Hummingbirds: meten is weten. Een van de voordelen van digitale marketing is dat je acties goed meetbaar zijn. Hoeveel (extra) bezoekers kreeg je website? Hoeveel mensen klikten op je advertenties in Google Ads? Hoeveel mensen openden mijn mailingcampagnes? Wij analyseren deze gegevens steeds uitvoerig, houden de klant altijd correct op de hoogte en trekken de nodige conclusies om in de toekomst nog beter te presteren.

Online en offline marketing: samen sterk

Hoewel we ons bij Hummingbirds specialiseren in digitale marketing, wil dat niet zeggen dat we onze neus ophalen voor offline marketing. Integendeel, wij zijn net voorstander van een sterke marketingmix. Daarom kan je ook voor meerdere offline toepassingen bij ons terecht. Doe je bijvoorbeeld een beroep op onze grafisch ontwerpers voor een nieuwe huisstijl of een logo? Dan kan je dit uiteraard online gebruiken, maar ook in al je offline bedrijfscommunicatie.

Zo ontwerpen we bij Hummingbirds ook graag je visitekaartjes, volledige beursstanden of ander marketingmateriaal. Van affiches tot neonreclame, spandoeken of raambelettering: werkelijk niets is onmogelijk. Niet alleen hebben we zelf heel wat knowhow in huis, daarnaast hebben we ook enkele trouwe partners die ons bijstaan voor de meest specifieke marketinguitdagingen. The sky is the limit en zelfs dat niet, want zelfs bestickering voor vliegtuigen of helikopters is perfect mogelijk.

Benieuwd hoe digitale marketing jouw onderneming kan helpen groeien? Neem contact op met Hummingbirds en we bespreken graag samen de mogelijkheden. Tot binnenkort?!

Contacteer ons