Social media campagnes

Een doeltreffend idee achter jouw social media campagnes

Een ruimer bereik of kwalitatieve leads genereren, het kan perfect via campagnes op sociale media.

Het opzetten van een social media campagne is een belangrijk onderdeel van een marketingstrategie. Dankzij een dergelijke campagne ben je in staat om met jouw doelgroep in contact te komen en mensen de gewenste acties te laten ondernemen.

Bereikcampagnes

Bereikcampagnes hebben puur het doel om het bereik van jouw bedrijf of website te vergroten. Dit houdt dus in dat je ervoor gaat zorgen dat meer mensen ten minste één keer iets van jouw campagne zien. Dit kan dan bijvoorbeeld gaan om het tonen van een advertentie of het plaatsen van een social media post. Beiden zijn een middel om nieuwe mensen te bereiken. Daarmee vergroot je dus je totale bereik.

Leadcampagnes

Aan de andere kant is het ook mogelijk om je puur te richten op het generen van leads. Leads zijn potentiële klanten. Met het genereren van leads bedoelen we dan ook het verkrijgen van bepaalde gegevens van iemand die jouw website bezoekt. Doordat ze deze gegevens achterlaten, vergroot je je de kans om ze op een bepaald moment te overtuigen van jouw product of dienst.

Om dit voor elkaar te krijgen, is het redelijk standaard om een bepaalde ‘beloning’ aan te bieden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een gratis e-book of een brochure. In ruil voor zulke waardevolle, relevante informatie krijg je dan de beschikking over de gegevens van de potentiële klant.

Zeer gespecialiseerde en nauwkeurig uitgedachte bereik- en leadcampagnes zijn extreem waardevol voor een website. Ze gaan binnen afzienbare tijd het totale aantal bezoekers richting jouw website vergroten. Wanneer de website zelf dan ook van een hoog niveau is, levert het hoe dan ook een stijging op in het aantal betalende klanten.

Terug naar overzicht

Zin in een samenwerking?