Nieuws

Haal alles uit je online zichtbaarheid

Oakville

Een website en/of webshop is tegenwoordig onmisbaar. Maar enkel en alleen een website hebben of je klanten de mogelijkheid bieden om producten online aan te kopen, garandeert je niet dat je online zal worden opgemerkt. De zoekmachine die het meest wordt gebruikt is, zoals je waarschijnlijk al vermoedt, Google. Maar omdat de hele wereld toegang heeft tot Google, kan het zijn dat je bedrijf niet meteen op de eerste pagina tevoorschijn komt. Gelukkig heeft Google zelf enkele manieren gevonden om de positie van je website of webshop te verbeteren. Met SEO (Search Engine Optimization) en SEA (Search Engine Advertising) 

SEA

SEA is adverteren via Google om je website en content op de allereerste pagina van de zoekresultaten te krijgen. Als je bedrijf al een tijdje bestaat, kan je wel eens denken om te investeren in Search Engine Advertising.

Waarom moet je SEA inzetten?

Bereik en doelgroep

Omdat Google de meest gebruikte zoekmachine is, is een investering in Google advertenties zeker nuttig. Door SEA kan je een groot publiek bereiken op een gerichte manier. Doordat je in Google de zoekwoorden moet intypen om de advertenties te zien, kan je ervan uitgaan dat de bezoeker zeker geïnteresseerd zal zijn.

Budget bepalen

SEA heeft ook het voordeel dat je zelf kan bepalen hoeveel budget je wil vrijmaken, per maand, om te adverteren.

Betalen per klik

Naast het bepalen van het budget, betaal je enkel en alleen als er op je advertentie wordt geklikt, de zogenaamde cost per click.  Afhankelijk van de concurrentie kan de prijs voor een zoekwoord verschillen.

Overzichtelijke analyse

Na het lanceren van een advertentie, kan je makkelijk alle vooruitgang bijhouden via een overzichtelijke analyse. Daarbovenop kan je zoekwoorden achteraf nog aanpassen als je merkt dat je advertentie niet wordt aangeklikt. 

SEO

Heb je je bedrijf nog maar net uit de grond gestampt en/of kan je niet meteen investeren in Google Ads, dan kan je je website zodanig opstellen met de juiste zoekwoorden om toch nog een goede positie in de zoekresultaten te bemachtigen. Google bekijkt namelijk de content die je op je website aanbiedt en hoe kwaliteitsvol die eigenlijk is. Door de juiste woorden te gebruiken in je content kan je niet alleen je (potentiële) klanten informatie bieden maar ook Google overtuigen om je een betere positie te geven in de zoekresultaten. SEO is volledig gratis, je betaalt dus niet per klik, maar als je toch wat budget vrij hebt, kan je ervoor kiezen om een copywriter in te schakelen. Die weten namelijk als de beste hoe SEO het beste scoort en welke zoekwoorden toepasselijk zijn voor je content. Daarnaast biedt Google nu ook Featured Snippets, waarmee je op de hoogste positie in de zoekresultaten terechtkomt door duidelijke antwoorden te bieden op veelgestelde vragen.

Meer weten over SEO en SEA?

Terug naar overzicht