Pinterest

Pinterest voor bedrijven

Pinterest is eigenlijk een visueel sociaal netwerk. Het kan worden vergeleken met een online prikbord voor u persoonlijk of uw bedrijf. Op Pinterest draait alles om beelden. Daardoor kan dus ook niets gepost worden zonder dat er een visual wordt toegevoegd. Op die manier is het zeer geschikt voor bedrijven die een visueel verhaal willen vertellen.

Gebruikers van Pinterest kunnen hun eigen prikborden aanmaken. Op deze borden kunnen vervolgens afbeeldingen van het hele web worden geplaatst door middel van een Pin it-knop. Elke speld (pin) geeft een afbeelding, video of artikel weer. Deze spelden worden gegroepeerd op de borden die de gebruiker naar wens kan aanmaken en indelen.

Het sociale aspect aan de website is dat deze borden in principe openbaar zijn en dus kunnen worden gevolgd door andere gebruikers. Ook bestaat de mogelijkheid dat andere gebruikers een repin uitvoeren. Hiermee plaatsen zij de artikelen die zij bij andere gebruikers vinden op hun eigen borden. Gebruikers kunnen ook samen een bord samenstellen, eveneens als berichten bij elkaar achter laten.

Wilt u uw bedrijf graag online in de kijker zetten via sociale media?
Neem dan contact op met ons! Wij helpen u graag verder.

Pinterest | Sociale media

Pin uw bedrijf op Pinterest

  • Meer vindbaarheid, zichtbaarheid en viraliteit.

  • Extra verkeer naar uw website.

  • Ontdek wat uw doelpubliek wel en niet leuk vindt.

  • Véél engagement bij gebruikers.

Pinterest | Sociale media