Marketinganalyse

Een goede marketing analyse? Zo pak je dat aan.

Succes boeken met je website of webshop? Dan heb je maar beter je doelgroep in kaart gebracht. Zonder kan je namelijk moeilijk gericht communiceren en net die argumenten bovenhalen die je (potentiële) klanten overtuigen. Wij kijken alvast even samen hoe we je doelgroep helder kunnen bepalen.

Wat is een marketinganalyse?

Tijdens een marketinganalyse of doelgroepanalyse ga je bepalen voor welke doelgroepen je producten of diensten een oplossing bieden. Het is makkelijker om aan deze doelgroep te verkopen dan aan anderen. Voorkom de drang om je doelgroep breed te houden, want hoe specifieker je de doelgroep afbakent, hoe beter.

Misschien voelen zich zo wel minder klanten aangesproken, maar ze zullen wel sneller overtuigd kunnen worden. Mik op niches en scoor. Zo kan je veel gerichter gaan communiceren naar de ‘juiste’ doelgroep. Je potentiële klanten zullen zich sneller herkennen in de problematiek die je schetst, waardoor het rendement van de marketinginspanning aanzienlijk stijgt.

Het kan ook de moeite lonen om voor je onderneming een niche te creëren. Zo moet je met minder concurrenten afrekenen en kan je gerichter te werk gaan. Een niche bereiken vraagt vaak minder middelen dan een bredere communicatie. Bovendien is het heel wat makkelijker om in een niche een onderscheidende speler te worden met kennis van zaken en een gewaardeerde expertise.

Hoe starten met een marketinganalyse?

Ben je al bezig met je onderneming, dan is de snelste manier om je doelgroep helder te krijgen, je huidige klantenbestand te analyseren en in te delen. Zo kom je erachter in welke sectoren en bij welk type bedrijven je scoort. Als je achterhaalt waarom ze bij jou kopen, dan kan je je makkelijk op soortgelijke bedrijven richten.

Nog starten? Neem een kijkje bij concurrenten. Hoe communiceren ze, wie willen ze bereiken en hoe onderscheiden ze zich? Vervolgens is het de vraag of je ze op hun eigen terrein kunt verslaan of je misschien richt op een (andere) niche om het verschil te maken.

Zorg er bij het definiëren van een doelgroep wel altijd voor dat:

  • De doelgroep groot genoeg is om aan te verkopen en rendement te boeken
  • Ze vlot bereikbaar zijn
  • Ze echt voordeel halen uit het gebruik van je product of dienst

Terug naar overzicht

Zin in een samenwerking?