User experience

De user experience van mijn website optimaliseren.

Trek je met je website heel wat bezoekers aan, maar gebeurt er volgens (te) weinig? Wel bezoekers, maar geen verkopen of krijg je vaak te horen dat je website/webshop complex in elkaar zit? Dan is het tijd op je UX of user experience eens te bekijken. Een goede gebruikservaring is essentieel om succes te boeken met je website. Omdat user experience optimization van levensbelang is voor je succes, zetten we even enkele gouden tips op een rijtje.

Enkele tips voor een betere UX

Houd het simpel

De navigatie van je website? Die houd je zo eenvoudig mogelijk! Maak je website niet te complex en maak het je bezoekers zo makkelijk mogelijk om te navigeren en te bestellen. Afleiding werkt nefast. Vaak werkt een cleane website dan ook het best om je UX te boosten. Laat de trends van de dag soms achterwege en gaan voor overzichtelijk en duidelijk. Als je user experience niet evident in elkaar zit, ben je een klant kwijt.

Zorg voor een snelle laadtijd

De consument van vandaag haat wachten. Duurt je laadtijd langer dan 8 seconden, dan is de kans groot dat de vogel gaan vliegen is. Bovendien scoor je ook hoger in Google met je site als deze snel laadt. Meet dus je laadtijd en duurt deze langer dan 5 seconden, probeer deze dan wat lager te krijgen. Kleine afbeeldingen kunnen je al een aardige stuk helpen. Er zijn heel wat tools die je helpen bij het meten van je snelheid van je site en er zijn tal van professionals die je een handje kunnen toesteken bij het sneller maken van je website.

Geef geen overdaad aan informatie

Consumenten verdrinken al in de informatie, een cleane website met to the point info kan dan ook een verademing zijn. Dit draagt zeker en vast bij aan de user experience. Durf witruimte gebruiken in je website, het zorgt voor rust. Bovendien geeft dit ruimte om je call-to-actions in de kijker te plaatsen. Een ander belangrijk aspect van de UX.

Je website is responsive

Heb je nog geen responsive website? Dan moet je daar dringend werk van maken. Heel wat bezoekers bekijken je website op hun smartphone en zij verdienen ook een goede user experience. Trouwens vandaag de dag zijn heel wat website gemaakt volgens het ‘mobile first’ principe. Zeker als je op jongeren mikt als klant is je website maar beter op maat van een mobieltje gemaakt.

Terug naar overzicht

Zin in een samenwerking?