Nieuws

VLAIO-groeisubsidie voor ondernemers die inzetten op digitalisering

Oakville

Kmo’s in Vlaanderen kunnen al langer een groeisubsidie aanvragen bij het Agentschap Innoveren & Ondernemen. Sinds 1 januari is de werking echter bijgestuurd en wordt er met thematische oproepen gewerkt. Zo kan je momenteel een subsidieaanvraag met betrekking tot internationalisering aanvragen en volgen later dit jaar bijvoorbeeld nog duurzaam ondernemen en innovatie. Eén thema komt weliswaar het hele jaar terug: digitalisering.

Wanneer kom je in aanmerking voor de groeisubsidie?

Als je onderneming zich wapent voor de noden van de toekomst door te investeren in advies of extra personeel. “Strategisch advies van een externe dienstverlener”, staat er te lezen op de website van VLAIO. Het hoeft ongetwijfeld niet gezegd dat je voor die externe dienstverlening goed zit bij Hummingbirds als full service marketingbureau. Jouw bedrijf helpen groeien is nu eenmaal onze core business.

De Vlaamse overheid wil met deze groeisubsidie de KMO’s stimuleren om nieuwe markten te verkennen of nieuwe producten te lanceren. Dat digitalisering daarbij een belangrijk element is, benadrukken ze door dit thema voor het volledige jaar op te nemen.

Standaardprojecten of digitale toepassingen in het kader van de normale bedrijfsactiviteiten, worden door VLAIO niet aanvaard. Ze mikken op bedrijven die de digitale maturiteit willen verhogen, bijvoorbeeld met nieuwe digitale sleuteltechnologieën en aandacht voor het slim gebruik van data. Ook de impact op de onderneming en de nood aan kennis en expertise moeten aangetoond worden. 

Kleine lettertjes van de groeisubsidie

Uiteraard kunnen bedrijven niet zomaar aankloppen bij VLAIO om een mooie som op te strijken. Zo zal je bij je aanvraag onder meer een projectbeschrijving moeten indienen en een kopie toevoegen van de ondertekende overeenkomt met de dienstverlener. Zo moet je beschrijving zeker bevatten waarom dit advies een meerwaarde biedt voor je onderneming, wat het einddoel van dit advies is en op welke manier de dienstverlener te werk gaat. Het spreekt voor zich dat wij dit uitvoerig met je bespreken als je samenwerkt met Hummingbirds, zodat je een sterk dossier kan indienen bij VLAIO.

Uiteraard zijn er ook wat beperkingen aan de groeisubsidie verbonden. Zo zal je voortaan niet langer je goedgekeurde subsidieaanvraag kunnen uitbreiden, kan er per onderneming maar één subsidie per 36 maanden toegekend worden en zijn er ook financiële begrenzingen. Zo moet het project op minstens 20.000 euro begroot zijn in totaal en kan er maximaal 50.000 euro subsidie toegekend worden aan één onderneming. 

Hummingbirds als partner voor je digitalisering

Jouw onderneming helpen groeien, voornamelijk via digitalisering, is al jarenlang de core business van Hummingbirds. Ons marketingbureau is dus een uitstekende keuze voor kmo’s die graag aanspraak willen maken op de groeisubsidie van VLAIO. Wij helpen je bij het bepalen van jouw bedrijfsstrategie en marketingplan en kunnen je onderneming ondersteunen bij alle aspecten van digitale marketing.

Nood aan een gloednieuwe website? Een webshop als digitaal verlengstuk voor je winkel? Een specifieke SEO- en SEA-aanpak om extra zoekverkeer naar die website te stimuleren? Of misschien eerder inzetten op social media marketing? De mogelijkheden zijn eindeloos! Wij stippelen samen met jou het ideale traject uit voor de digitalisering van je onderneming en hebben voor alle aspecten een expert in huis.

Interesse in een samenwerking?

Samen werken we een plan op maat uit, aangepast aan alle hedendaagse noden van je onderneming. Zo sta je straks ook op de digitale kaart. Tot binnenkort?

Terug naar overzicht