Nieuws

Wat is search engine advertising

Oakville

Search Engine Advertising (SEA) is een manier om reclame te maken voor uw bedrijf en bovenaan de resultaten te verschijnen in zoekmachines. Een heel belangrijke tool daarvoor is Google Ads. Ontdek hoe u met betaalde advertenties uw zaak een boost kunt geven.

Optimale zoekresultaten met Search Engine Advertising (SEA)

Betaalde advertenties verschijnen bovenaan de organische zoekresultaten (SEO) wanneer een gebruiker bepaalde zoektermen invoert via een zoekmachine. Opdat een van uw advertenties bovenaan zou verschijnen, moet u de zoektermen gekocht hebben die de internetgebruiker in de zoekbalk ingeeft. De aankoop werkt volgens een opbodsysteem : per zoekterm bepaalt u de maximumkosten per klik (CPC). Dat is het bedrag dat u bereid bent te betalen opdat een potentiële klant uw advertentie zou aanklikken.

Die prijs bepaalt welke plaats uw advertentie inneemt op de zoekpagina. Wanneer u de hoogste CPC heeft, dan verschijnt u bovenaan de resultatenlijst, waarbij er bovenaan de pagina drie advertenties te zien zijn. Klikt een internetgebruiker op uw advertentie, dan betaalt u enkel de kosten per werkelijke klik, namelijk het bedrag dat voldoende is om u boven uw concurrenten te plaatsen en dat altijd lager is dan de maximumkosten per klik.

U moet er wel rekening mee houden dat Google aan uw zoektermen een bepaald kwaliteitsniveau toekent, gaande van 1 tot 10. Dat wordt bepaald door de relevantie van de bestemmingspagina en van de advertentie ten opzichte van de opzoekingen van de gebruikers. Een hoog kwaliteitsniveau kan uw kosten drukken en uw link boven die van anderen plaatsen. Als het zoekwoord dat een surfer gebruikt, verschijnt in de titel en de tekst van de advertentie en landingspagina, dan is de kwaliteit hoger dan gemiddeld.

Voordelen van Google Ads

  • Google Ads maakt het mogelijk klanten te bereiken die op zoek zijn naar uw diensten of producten. U kunt exact bepalen in welke regio’s en op welke uren van de dag uw advertenties verschijnen.
  • U kunt, in tegenstelling tot de traditionele media, dankzij de vele beschikbare statistieken de efficiëntie van uw advertenties opvolgen en uw campagnes naar believen bijsturen.
  • Google Ads stelt u in staat uw reclamebudget tot op de centiem te beheren, want u gaat nooit boven uw vastgelegde dag- en maandprijzen. Is uw dagbudget opgebruikt, dan stopt de publicatie van uw advertenties meteen en begint die de volgende dag opnieuw.

Google Ads optimaliseren

  • Om een Google Ads-campagne te organiseren, volgt u best zoveel mogelijk de structuur van uw website. Dat maakt het gemakkelijker om advertenties op te stellen die overeenstemmen met elke webpagina, dienst en elk product.
  • Bepaal en verdeel het budget van uw campagnes op basis van de kostprijs en rendabiliteit van elk product of elke dienst.
  • Vermijd lange en algemene zoektermen, die kunnen uw advertenties doen opduiken bij opzoekingen die niet noodzakelijk gericht zijn op uw aanbod en nutteloze weergaven en klikken teweegbrengen.
  • Breid uw advertenties uit om ze relevanter te maken voor de internetgebruiker, bijvoorbeeld met een call-to-action-knop, het adres van uw winkel of links naar pagina’s van uw website.
  • Neem de tijd om uw campagnes wekelijks of maandelijks te optimaliseren om uw zichtbaarheid te verhogen en nodeloze kosten te vermijden.

Meer weten over SEA?

Terug naar overzicht