SEA

Online adverteren
met SEA – Google shopping

Google shopping is de manier van Google om producten te tonen via zoekresultaten. Het opvallende karakter zorgt ervoor dat je als adverteerder nu nog meer kans hebt om op te vallen met jouw product. Google shopping wordt beschreven als een vergelijkingstool die op subtiele manier is geïntegreerd in de resultaten van de zoekmachine. Binnen deze blokken wordt informatie over de producten getoond, waaronder de prijs, maar ook bij welke webshops deze te koop zijn. Daarnaast zijn recensies ook te vinden in een oogopslag. Als een bezoeker naar een product zoekt is de intentie vaak om een bepaalde actie te ondernemen. Met google shopping wordt die drempel iets lager gelegd zo wordt meer conversie mogelijk gemaakt.

 

Erkende Google Partner

Een gerichte, persoonlijke campagne heeft meteen effect. Je kan de trefwoorden en het doelpubliek zelf kiezen. Aan de hand van de statistieken kan de campagne bijgestuurd worden voor nog betere resultaten. Bovendien betaal je enkel voor het aantal keren dat er effectief op de advertentie geklikt wordt. Zo heb je een beter zicht en meer controle over je budget en kan je zelf bepalen hoeveel budget per maand je aan de advertenties wil besteden.

Als erkende Google Partner beschikken we bij Hummingbirds over de nodige knowhow om jouw Google Shopping Ad te laten renderen.

Voordelen Google shopping

Voordelen van Google shopping

  • Visuele advertenties kunnen tonen op specifieke zoekwoorden met een complete advertentie (inclusief Afbeelding, productomschrijving, prijs en een link naar jouw webshop)

  • Hogere conversiepercentatie doormiddel van duidelijkheid voor klanten. Ze weten immers wat ze kunnen verwachten.

  • Transparanten prijzen kan je in je voordeel gebruiken als je bij een van de goedkopere aanbieders hoort.

  • Google Shopping ondersteunt Remarketing waardoor je klanten kunt bereiken die al eerder interesse in jouw product hebben getoond.

  • Er zijn meer links naar jouw website. 

Leid klanten sneller naar je producten

Met Google shopping merk je al snel zichtbare resultaten op korte termijn. Een doelgerichte campagne zorgt ervoor dat je gemakkelijk potentiële klanten rechtstreeks naar je website kan leiden. In combinatie met SEO ben je ook op lange termijn zeker van je positie in de zoekresultaten. Daarnaast vergroot je de betrouwbaarheid van je website.

Google shopping is de oplossing om je producten in het oog te laten springen. Staan je concurrenten al bovenaan in de zoekmachines? Dan wordt het hoog tijd om je bedrijf extra in de kijker te zetten en je eerste advertentie aan te maken.

Terug naar overzicht

Zin in een samenwerking?