Home » Strategie » SEO-zoekwoordenanalyse

Meer inzicht in jouw zoekmachine optimalisatie.

Een SEO-zoekwoordenanalyse staat aan de basis van zoekmachineoptimalisatie. Wat je namelijk als eigenaar van een website altijd wilt, is dat je zo hoog mogelijk in de zoekmachines verschijnt. Het is een ware kunst om dit voor elkaar te krijgen.

Hier komt zeer specialistische kennis bij kijken.

Scoor hoger in de zoekresultaten

Aan de hand van een SEO zoekwoordenanalyse kom je bijvoorbeeld achter:

zoekgedrag van je doelgroep

Het zoekgedrag van je doelgroep

Een SEO-zoekwoordenanalyse legt bloot waar jouw doelgroep precies naar op zoek is. Welke zoekwoorden gebruiken ze? En waarom? Aan de hand van dit inzicht ben je in staat om jouw doelgroep beter te begrijpen. Zeer waardevolle informatie dus voor de eigenaar van een website.

SEO audit

Hoe je momenteel scoort in de zoekresultaten

Daarnaast kom je er dankzij de SEO-audit ook achter hoe je momenteel scoort in de zoekresultaten. Zo weet je bijvoorbeeld waar je momenteel al wel goed op scoort. En op welke zoekwoorden het gewenste resultaat nog niet is bereikt.

Mobielvriendelijkheid van je website

De mobielvriendelijkheid van jouw website

Daar komt nog bij dat ook de mobielvriendelijkheid van jouw website een grote rol speelt op SEO-vlak. Het laatste wat je wil, is dat bezoekers afhaken omdat je site niet responsive of mobielvriendelijk is.

 

 

SEO zoekwoordenanalyse

De kansen om hoger te scoren in de zoekmachines

Tot slot leidt een SEO-zoekwoordenanalyse tot waardevolle informatie om hoger te scoren in de zoekmachines. Bij Hummingbirds helpen we je graag verder om deze informatie om te zetten in een uitvoerbare strategie.

Het belang van SEO-copywriting

Copywriting of aantrekkelijke content schrijven is een kunst. Er zijn heel wat regels, tips en voorwaarden waaraan een goede tekst moet voldoen. Het verhaal moet verteld worden, er moet aandacht zijn voor de structuur, technische voorwaarden en de doelgroep.

Maar een goed geschreven tekst moet vooral uitnodigend zijn om te lezen. Het moet de lezer prikkelen, de aandacht trekken. Een goede copywriting is niet te onderschatten voor een goede online marketing!

Aantrekkelijk én efficiënt

SEO-copywriting is daarbij nog een vak apart. Enerzijds willen we de teksten zo aantrekkelijk mogelijk maken voor de lezers, anderzijds houden we de belangrijke trefwoorden voor jouw onderneming steeds in het achterhoofd. Balanceren op een slappe koord, daarvoor kies je best een professionele acrobaat van Hummingbirds.

Naast SEO-copywriting doen wij nog andere activiteiten om je website te optimaliseren voor de zoekmachines, maar dit is toch een belangrijk element. Zonder tekst is het quasi onmogelijk om gevonden te worden door potentiële klanten. En hoe correcter en relevanter je inhoud, hoe meer waarde Google en co aan jouw website zullen toekennen. Zo kan het bijvoorbeeld interessant zijn om een blog bij te houden met het laatste nieuws uit je sector. Door die termen herhaaldelijk op een relevante manier in je site te verwerken, scoor je goede punten bij de zoekmachines.

Voor SEO-copywriting of andere schrijfopdrachten ben je bij Hummingbirds aan het juiste adres. Zo verzorgen wij ook graag je perscommunicatie of bedenken we samen een originele baseline.

 

SEO-copywriting

Meer te weten komen over SEO?