Home » Nieuws » De ideale baseline bedenken voor je onderneming
17.01.2024
Leestijd: 2 min

De ideale baseline bedenken voor je onderneming

De woorden die in je communicatie volgen op je merknaam, noemen we de baseline van je bedrijf. Belangrijke woorden, want veel mensen zullen ze te lezen krijgen. Veel ondernemers kampen dan ook met deze uitdaging. Hoe omschrijf je uiteindelijk een onderneming waar je je hart en ziel in legt in amper enkele woorden?

Op het lijf geschreven

Het lijkt evident dat de baseline ook effectief over jou moet gaan. Het moet iets zeggen over jou of je onderneming. Kies dus niet voor nietszeggende eenheidsworst gewoon omdat het goed klinkt. Uiteraard mag je verwoording catchy klinken – graag zelfs – maar verwaarloos de inhoud niet.Hummingbirds: branding meets digital, ook onze baseline zegt iets over ons als marketingbureau. Ons team bestaat namelijk uit collega’s met een verregaande expertise in brandingtrajecten en het uitwerken van huisstijlen, terwijl anderen helemaal thuis zijn in de wereld van digitale marketing. Dat die twee elementen naadloos samenkomen, is onze grote sterkte. Daarom kreeg dat aspect een prominente plaats in onze branding.

Denk dus even na waarmee jouw bedrijf het verschil wil maken. Wat is jouw unique selling proposition (USP)? Pas als je dat voor jezelf hebt bepaald, kan je nadenken over de ideale baseline.

Gek of geniaal?

Je weet welke troef je wil uitspelen in je baseline? Super! Nu is het tijd om een creatief sausje over je idee heen te gieten. Laat je vooral niet verleiden tot een veel te lange omschrijving. Twee à vier woorden is perfect, maar pakweg tien of meer woorden is doorgaans toch not done.De moeilijkste oefening volgt nu: creatief uit de hoek komen, zonder dat het belachelijk wordt. Een leuke alliteratie of een baseline die rijmt? Kan leuk zijn! Maar het kan ook erg fout klinken. Test vooral hoe de baseline klinkt als je het luidop uitspreekt en kijk ook even hoe anderen erop reageren. Wat je zelf een prachtige woordspeling of geniale ingeving vindt, zullen anderen misschien maar lauw onthalen.

Hoe weet je nu dat je de perfecte baseline te pakken hebt? Als mensen deze woorden horen zonder je bedrijfsnaam, maar toch meteen aan jou denken. Dan zit je al aardig op de goede weg. Enkele voorbeelden? Aan welke bedrijven denk je bijvoorbeeld bij ‘steeds verrassend, altijd voordelig’ of ‘u bent toch niet gek?’. Het zou over alles en iedereen kunnen gaan, maar bijna iedereen kent het antwoord.

Naast baselines ook slogans

Het verschil tussen een baseline en een slogan? Een baseline gebruik je in principe voor een langere periode en bij zowat alle communicatie van je bedrijf. Een slogan of slagzin is dan weer specifiek voor één campagne bedoeld en kent dus een kortere levensduur.Toch gelden heel wat richtlijnen voor je baseline ook voor slogans. Ze zijn doorgaans iets langer, maar ook hier is het balanceren op een dunne koord. Proberen mensen te informeren en pak terwijl uit met je creativiteit, maar probeer ook niet te overdrijven. Uiteraard kan je steeds de hulp inschakelen van onze copywriter om je bij deze oefening te helpen.

Baseline bedenken voor jouw zaak?

De copywriter van Hummingbirds gaat met plezier voor jou aan de slag. Neem dus gerust contact op om jouw toekomstige baseline te bespreken.

Maak een afspraak

Interesse om jouw onderneming (digitaal) op de kaart te zetten?
Wees welkom bij Hummingbirds!

Solliciteer nu!

Gewenste terwerkstelling

Solliciteer nu!

De ideale baseline bedenken voor je onderneming
Voorwaarden*

    Let's grow together