Home » Nieuws » Meer Google Reviews verzamelen dankzij je eigen Google Popcard
18.01.2024
Leestijd: 2 min

Meer Google Reviews verzamelen dankzij je eigen Google Popcard

Wil je extra Google Reviews voor je bedrijf, maar weet je niet goed hoe? Dan is een Google Popcard misschien wel de ideale oplossing.

Wat is een Google Popcard precies?

Een Google Popcard is een kaartje met een unieke QR-code voor jouw bedrijf. Door deze code te scannen, komen je klanten rechtstreeks bij de Google Reviews terecht en kunnen ze hun recensie beginnen typen. Daarvoor hoeven ze enkel over een Google-account te beschikken, wat mogelijk is met elk e-mailadres.

Het grote voordeel van een Google Popcard is dat het enorm snel gaat. Je legt het kaartje voor, de klant scant en in een minuutje kan de review al gepubliceerd zijn. Simple comme bonjour!

Google Popcard is een betalende service, die je via Hummingbirds kunt inschakelen, maar met heel wat voordelen. Het is namelijk een erg efficiënte en laagdrempelige manier om je Google Reviews op te krikken in de toekomst. Je beschikt over een fysiek kaartje met de code, maar uiteraard kan de QR-code ook op andere platformen gebruikt worden. Gebruik je liever een ander reviewplatform, zoals bijvoorbeeld Trustpilot, dan is ook dat perfect mogelijk.

Waarom zijn Google Reviews belangrijk?

Er zijn verschillende positieve aspecten aan Google Reviews. Eerst en vooral zijn ze prominent zichtbaar bij je Google Bedrijfsprofiel – wanneer mensen rechtstreeks naar jouw zaak zoeken – maar ook op Google Maps. Het spreekt voor zich dat je daar liever een hoge gemiddelde score ziet staan en hoe meer reviews, hoe meer waarde mensen hieraan zullen hechten.

Voor de uitstraling van je bedrijf zijn Google Reviews dus belangrijk, maar weinigen weten dat het ook impact heeft op de SEO van je website. Google is de grootste zoekmachine en ze houden er (uiteraard!) van dat je hun tools ten volle benut. Veel positieve Google Reviews dragen dan ook bij aan de authenticiteit van je website, waardoor je hoger zal ranken.

Nog meer tips voor je Google Reviews

Wil je liever geen gebruik maken van de Google Popcard, maar vind je Google Reviews toch belangrijk? Dan zijn er nog enkele tips die je in de praktijk kan brengen.

Uiteraard kan je enkele dagen na een samenwerking zelf proactief vragen of je klant tevreden is, met vermelding van de reviews. Zo detecteer je ook meteen potentiële moeilijkheden, wat je klanten zeker zullen appreciëren. In een ideaal scenario maak je gebruik van geautomatiseerde e-mailmarketing, zodat je deze boodschap niet telkens handmatig moet versturen.

Een extra tip is om te reageren op je Google Reviews. Stuur een bedankje bij een positieve review, maar reageer ook inhoudelijk (en beleefd) als iemand minder tevreden blijkt te zijn. Het oogt professioneler tegenover nieuwe klanten en misschien vinden jullie alsnog een goede oplossing voor alle partijen.

Andere codes scannen dan een Google Popcard

Naast je fysieke kaartje van de Google Popcard beschik je ook over de QR-code, die je in alle drukwerk of op digitale platformen kan delen. Op die manier is het mogelijk om ook andere QR-codes aan te maken en te verspreiden.

Denk bijvoorbeeld aan een eigen QR-code om je menukaart te vertonen, mensen naar je website te gidsen of om extra volgers te verzamelen op Facebook, Instagram, LinkedIn of TikTok. Deze unieke codes maken we bij Hummingbirds vlot zelf aan, om ze vervolgens strategisch in te zetten in jouw communicatie.

Meer Google Reviews verzamelen?

Neem gerust contact op voor jouw persoonlijke Google Popcard of maak kennis met de andere mogelijkheden.

Maak een afspraak

Interesse om jouw onderneming (digitaal) op de kaart te zetten?
Wees welkom bij Hummingbirds!

Solliciteer nu!

Gewenst

Solliciteer nu!

Meer Google Reviews verzamelen dankzij je eigen Google Popcard
Voorwaarden*

    Let's grow together