Home » Services » Websites » Webdesign

Webdesign

Webdesign op maat van jouw zaak

Een onderneming zonder website? Dat is zoals een café zonder bier. En zelfs dat café zou wellicht toch nog een website hebben. Wij ontwerpen dan ook graag het online verlengstuk van je zaak, volledig op maat van jouw onderneming en volgens de hedendaagse trends.
Hummingbirds

Wireframing & prototyping

Wireframes en prototypes dienen als een sterk communicatietool tussen verschillende belanghebbenden, zoals ontwerpers, ontwikkelaars en klanten. Ze bieden een gestandaardiseerde manier om over het ontwerp te praten en zorgen ervoor dat iedereen op dezelfde pagina zit.

Het is een goede eerste stap die een stevig fundament biedt voor een succesvol webdesign. Dit door de visie te verduidelijken, de structuur te verbeteren en de communicatie te stroomlijnen.

Wireframing biedt een eenvoudige, visuele weergave van de website zonder afleiding van ontwerpdetails. Het helpt bij het vaststellen van een duidelijke visie voor de structuur en de lay-out van de website.

UI/UX-design

UX-webdesign is het grote broertje van ‘gewoon’ webdesign. De UX-designer gaat vele stappen verder dan enkel het bouwen van een grafisch aantrekkelijke website. Je kan UX-design het beste omschrijven als een volledig proces waarbij de focus in alle stappen ligt op de gebruikerservaring van de bezoeker.

Vaak worden de termen UX (user experience) en UI (user interface) door elkaar gebruikt.

  • UI maakt deel uit van de volledige user experience en gaat vooral over het fysieke design. Welk lettertype of kleur je kiest zijn hierbij goede voorbeelden.
  • UX-webdesign gaat echter veel verder. Zo zal een UX-ontwerper ook de navigatie van de site onder de loep nemen en ervoor zorgen dat de interface bepaalde emoties en sensaties teweeg brengt bij de bezoeker Algemeen stellen we dat je tijdens het UX-webdesign ook de volgende stappen, met visualisaties en responsive design, grondig doorneemt.

Visualisaties

Visualisaties helpen klanten om het toekomstige uiterlijk en de functies van de website te begrijpen zonder de complexiteit van technische details. Het helpt het ontwikkelingsteam om een gedeelde visie te creëren en ervoor te zorgen dat iedereen begrijpt hoe de website eruit moet zien.

Responsive design

Heel wat bezoekers bekijken je website op hun smartphone en zij verdienen ook een goede user experience. Een responsive design – lees: een website die er op alle toestellen piekfijn uitziet – is dus een must.

Tegenwoordig zijn heel wat website zelfs gemaakt volgens het ‘mobile first’-principe. Zeker als je op jongeren mikt als klant is je website maar beter op maat van een mobieltje gemaakt.

Een nieuwe website begint bij piekfijn webdesign. Met oog voor detail én gebruiksvriendelijkheid.

Our work

Samenwerken?

Ons team brandt van ambitie om je zaak doelgericht te helpen groeien. We luisteren graag naar jouw ondernemersverhaal.

Maak een afspraak

Interesse om jouw onderneming (digitaal) op de kaart te zetten?
Wees welkom bij Hummingbirds!

Solliciteer nu!

Gewenste terwerkstelling

Solliciteer nu!

Webdesign
Voorwaarden*

    Let's grow together