Social media marketing

Een nieuwe bron van klanten aanboren

Socialmediamarketing is een belangrijk onderdeel voor het aantrekken van nieuwe klanten naar jouw website. Het komt dan waarschijnlijk ook niet als een verrassing dat we ons hier bij Hummingbirds op dagelijkse basis over ontfermen.

Wat is socialmediamarketing

Met socialmediamarketing wordt gedoeld op het inzetten van social media platforms om de naambekendheid van jouw merk of website te vergroten.

Aangezien veel mensen gebruik maken van social media, is dit een perfecte bron van verkeer. Social media platforms als Facebook, Instagram, Pinterest en LinkedIn brengen veel mogelijkheden met zich mee.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om producten of diensten te promoten door middel van advertenties. De Facebook Ads zijn hier een mooi voorbeeld van. Echter zit er ook veel waarde in het bijhouden van social media accounts door middel van reguliere posts. Social media zijn dus een bron van betaald en organisch verkeer.

Voordelen

Het is niet voor niets dat zoveel bedrijven, websites en ondernemers gebruik maken van professionele diensten voor hun social media. Hier kleven verschillende voordelen aan. Denk daarbij onder meer aan:

  • Vergroten van de hoeveelheid verkeer richting jouw website
  • Specifieke doelgroepen afbakenen om naar te adverteren
  • Levert potentieel heel snel resultaten op
  • Veel interactiemogelijkheden met jouw doelgroep
  • Relatief lage kosten
  • Kans op het sneeuwbaleffect, je product of dienst kan viraal gaan
  • Behaalde resultaten zijn meetbaar

Al deze voordelen zijn samen doorslaggevend. Social media inzetten is eigenlijk niet eens een optie meer. In de tijd waarin we nu leven, is het simpelweg zonde om er geen gebruik van te maken. Je kunt zó specifiek meten wat de behaalde resultaten zijn, dat je binnen de kortste keren weet of je efficiënt bezig bent.

Bij Hummingbirds helpen we je graag bij het opzetten van de meest doeltreffende marketingkanalen op social media.

Social media marketing
Social media marketing

Terug naar overzicht

Zin in een samenwerking?