Nieuws

Twee trends in social media marketing

Oakville

Experts van over de hele wereld voorspellen dat er dit jaar twee trends voor social media marketing zullen openbloeien. Enerzijds gaat het over storytelling in advertenties, anderzijds over conversaties die opgestart worden bij paid media. Wil jij mee zijn met alle trends op sociale media? Lees dan vooral verder. 

Storytelling: welk verhaal vertelt jouw bedrijf?

Vaak wordt er een onderscheid gemaakt tussen de content op een tijdlijn en de advertentiecampagnes van ondernemingen. In 2021 zal dat onderscheid wellicht (grotendeels) verdwijnen. Meer en meer ondernemingen hebben namelijk door dat storytelling ook werkt in advertenties. Momenteel zetten nog veel merken hun geld op een advertentie over een product, enkel gericht om te verkopen. Maar marketing gaat niet enkel over producten of diensten verkopen, marketing gaat over het totale verhaal dat een merk met zijn producten of diensten wil vertellen. Daarom wordt storytelling zo belangrijk in alle aspecten van het marketingverhaal.

Als je jouw potentiële klanten helemaal wil overtuigen, dan moeten ze zowel in aanraking komen met jouw merk als met jouw product of dienst. Met enkel een advertentie, gemaakt om te verkopen, lukt dat niet altijd. Via het integreren van een merkverhaal geef je je merk een persoonlijkheid en kunnen mogelijke klanten zich daarin herkennen. Storytelling biedt veel mogelijkheden om jouw merkverhaal naar buiten te brengen en dat moet niet altijd via content op de gewone tijdlijn.

Conversaties oproepen via social media marketing

Social media zijn ontstaan om in contact te komen met mensen uit de hele wereld of om gewoon contact te houden met vrienden en familie. Toen bedrijven op de wagen van social media sprongen, werd onze tijdlijn plots overspoeld met advertenties. In het begin was het ook niet altijd duidelijk dat het om een advertentie ging. Tegenwoordig kunnen we vlotter de advertenties uit onze feed filteren en worden we niet meer zo snel beïnvloed door een mooie slogan met een passende afbeelding.

Facebook biedt al een optie aan om in interactie te gaan met jouw volgers via een ad, LinkedIn voerde in 2020 de conversation ads in. Beide platformen willen dus terug naar het oorspronkelijke doel, maar nu kunnen ondernemingen daar ook onderdeel van zijn. Er wordt voorspeld dat het makkelijk opstarten van conversaties via een call to action op paid media in 2021 nog meer zal worden ingezet. Voor de potentiële klanten is het een makkelijke manier om contact te leggen wanneer ze een advertentie van jouw bedrijf voorbij zien komen en het voordeel voor jouw bedrijf is dat je snel leads kan genereren, als er wordt gereageerd op de advertentie.

Op zoek naar social media begeleiding?

Wens je met je bedrijf ook meer in te zetten op social media marketing of social media campagnes? Laat je begeleiden door experts en neem contact op met Hummingbirds. Ook bij het uitstippelen van de gepaste storytelling voor jouw onderneming of de ideale aanpak van je conversaties bij advertenties staan we je graag bij. Wij beschikken over verschillende tools, onder meer om uit te pakken met video’s op je social media, en hebben dus de skills om je social media helemaal op punt te zetten. Zo ben jij meteen weer mee met de laatste trends op sociale media!

Terug naar overzicht