Home » Services » Strategy » Merkpositionering

Merkpositionering

Onderscheid je zaak van de concurrentie

Onze merkpositionering omvat een grondige analyse van jouw merktype, doelgroep en concurrentie. Het doel? Een consistente merkboodschap die werkt voor jouw doelgroep.
Hummingbirds

Strategisch kader als basis

Wil je jouw bedrijf (her)positioneren in de markt omdat je een unieke identiteit wilt? Wij bieden daarom een aanpak specifiek rond je merkstrategie en positionering aan. Hierin denken we actief mee over de toekomst en uitstraling van je bedrijf.

Binnen het strategisch kader spitsen we ons toe op een concurrentieanalyse en doelgroepbepaling, al dan niet met het uitwerken van concrete persona’s. Voorts buigen we ons over je merkvoordelen, waardebepaling, geloofwaardigheid en onderscheidende kracht (USP’s).

Analyse via merktest

Na het bepalen van het strategisch kader is onze zelf ontwikkelde merktest een essentiële stap in het veder begrijpen en definiëren van de identiteit van je bedrijf. De resultaten van de test wijzen uit welk type merk het dichtst aansluit bij de intrinsieke kenmerken van jou en je bedrijf.

Dit kan variëren van een merk dat zich profileert als innovatief en vooruitstrevend tot een merk dat vertrouwen en betrouwbaarheid uitstraalt. Door deze wetenschappelijk onderbouwde benadering te hanteren, kunnen we de merkpositionering nauwkeurig afstemmen op de verwachtingen en behoeften van de doelgroep.

Merkpersoonlijkheid en -verhaal

De merkpersoonlijkheid weerspiegelt de waarden, overtuigingen en kenmerken die jouw onderneming uniek maken. Klanten voelen zich vaak aangetrokken tot merken die overeenkomen met hun eigen waarden. Of het nu gaat om betrouwbaarheid, innovatie of authenticiteit, het vastleggen en uiten van deze elementen bevordert een emotionele band met het publiek.

Tone of voice bepalen

De ’tone of voice’ is hoe we jouw merkpersoonlijkheid vertalen naar geschreven en gesproken communicatie. Het gaat verder dan de keuze van woorden en omvat ook de stijl, houding en emotie waarmee de boodschap wordt overgebracht. Het doel is om een consistente, herkenbare stem te creëren die resoneert met de doelgroep en de merkwaarden weerspiegelt.

Design moodboard opstellen

Het opstellen van een design moodboard is een belangrijke stap in het ontwikkelen van een sterke en consistente merkidentiteit. Dit visuele hulpmiddel fungeert als een inspiratiebron en leidraad voor de stijl, look en feel, kleurencombinaties en lettertypes van de toekomstige branding. Het biedt een ideale voorbereiding voor het vormgeven van een nieuw logo en legt de basis voor een samenhangende merkontwikkeling.

Jouw zaak is uniek, tijd om dat ook aan de buitenwereld te tonen. Hummingbirds helpt je met het uittekenen van een consequente en duidelijke merkpositionering.

Our work

Samenwerken?

Ons team brandt van ambitie om je zaak doelgericht te helpen groeien. We luisteren graag naar jouw ondernemersverhaal.

Maak een afspraak

Interesse om jouw onderneming (digitaal) op de kaart te zetten?
Wees welkom bij Hummingbirds!

Solliciteer nu!

Gewenst

Solliciteer nu!

Merkpositionering
Voorwaarden*

    Let's grow together