Conversion rate optimization

Maak klanten van je websitebezoekers.

CRO is cruciaal voor jouw onderneming.

Conversion rate optimization, vaak afgekort tot CRO in de marketingwereld, heeft een erg duidelijk doel: het aantal conversies op je website of webshop optimaliseren. Indien je een webshop hebt, is dit er dus op gericht om de verkoop te stimuleren. Bij andere diensten kan het bijvoorbeeld gaan over het aantal gemaakte afspraken of het aantal betaalde abonnementen. Hoe dan ook is het voor jouw onderneming sowieso van cruciaal belang.

Hand in hand met je andere marketingactiviteiten.

Bij veel marketingactiviteiten is het hoofddoel om meer verkeer naar je website of webshop te genereren. Dat is ook bij Hummingbirds het geval. Als potentiële klanten je niet kennen, is het namelijk onmogelijk om hen je diensten aan te bieden. Een logische keuze dus. Toch volstaat het absoluut niet. Je mag namelijk nog duizenden bezoekers hebben op je website, het zijn daarom nog geen klanten. Van die vele bezoekers ook effectief klanten maken, dat noemen we dus conversieoptimalisatie (CRO). Extra zoekverkeer naar je website stimuleren en CRO gaan dus hand in hand om succes te boeken.

De voornaamste voordelen van CRO?

Investeren in je landingspagina is dus aangewezen om meer bezoekers aan te zetten tot kopen. Zorg voor voldoende informatie, een gebruiksvriendelijk design en maak duidelijk waarom jouw onderneming de beste optie is. Investeren in je landingspagina is sowieso de moeite waard. Als je op dit moment bijvoorbeeld een reclamecampagne hebt, maar ook investeert in de landingspagina, dan blijven de verbeteringen ook na je campagne behouden. Het is dus geen kortetermijnsmiddeltje om goed te scoren. Bovendien gaat het hier uitsluitend om mensen die al effectief beslisten om door te klikken naar je website. Zij hebben hun interesse in je product of diensten dus al enigszins kenbaar gemaakt, waardoor het verschaffen van extra informatie duidelijk een goed idee is. Bovendien: hoe hoger de CRO van je website, hoe beter iedere euro je investeert in je campagnes ook rendeert.

A/B-tests en andere methodes

Bij Hummingbirds hebben we verschillende methodes om de conversieoptimalisatie van je website op punt te zetten. Zo kunnen we bijvoorbeeld A/B-tests opzetten, om uit te zoeken welke methodes het best werken voor jouw specifieke doelgroep. In die situatie zijn er dus twee verschillende landingspagina’s, waarvan de resultaten na een campagne vergeleken kunnen worden. Dit kan heel wat nuttige inzichten opleveren voor toekomstige campagnes. Benieuwd naar wat wij nog kunnen doen om de CRO van jouw website of webshop te verbeteren? Neem gerust contact op en we helpen je graag verder.

Terug naar overzicht

Zin in een samenwerking?